Bitwa o Śródziemie jest strategią produkcji EA Games. Fabuła Bitwy o śródziemie została oparta o filmy Władca Pierścieni. Wcielić się można w siły dobra, by pomóc wolnym ludom śródziemia lub wesprzeć siły ciemności pomagając Sauronowi zdobyć pierścień władzy. Duża ilość jednostek, bohaterów oraz budynków urozmaica grę. Gra jest bardzo długa. Jeśli liczyć misję obu kampanii liczy ok. 40-50 misji. Grafika jest niezła. Oprawa muzyczna jest doskonała, idealnie dopasowana do klimatu gry. Polecam!
Moja ocena:
Grafika: 7/10
Dźwięk: 9/10
Grywalność: 10/10
Łączna ocena:
9,8/10
Plusy:
Rozbudowana,
Doskonała oprawa muzyczna,
Duża grywalność,
Duża ilość jednostek, bohaterów oraz budynków
o pierwszą, jakby było o drugą, to by było napisane, że druga. A tak nawiasem Karolinko: to jest strategia, a nie rpg. a gra fajna naprawdę. największym plusem jest w niej muzyka z filmu oraz realistyczne modele jednostek. minusem największym jest według mnie niezrównoważenie ras: mordor nie umywa się do isengardu, a rohan nie ma porówniania z gondorem.
_________________ Ha! You'll never really know for sure till I try!
Grałem i muszę powiedzieć że to najlepsza egranizacja książki w jaką kiedykolwiek grałem. Jako fan powieści Tolkiena jestem usatysfakcjonowany wykonaniem tej gry. Grywalność wręcz 11/10, a klimat gry nie ma sobie równych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum