Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 99 Piwa: 30/6 Skąd: mam tyle talentu?
Wysłany: 2008-08-03, 16:09 Frets on Fire!
Frets on Fire
Opisywanie rzeczy unikatowych i oryginalnych z reguły bywa trudne. Tym razem nie jest inaczej. Gdyby nie fakt, że istnieje produkt podobny do FoF, pewnie nie wiedziałbym jak zacząć....
Grę Guitar Hero kojarzy każdy, rasowy gracz. Jest to nie tania zabawka, dzięki której możemy zagrać na wirtualnej gitarze(w roli kontrolera występuje właśnie wiosło). Jednak jakiś czas temu w sieci pojawił się darmowy(!) klon tego programu. Mowa oczywiście o Frets on Fire. Jakie są różnice pomiędzy oboma programami? Diametralne, ale nie zajmę się porównywaniem.
W Frets on Fire łapiemy klawiaturę jak gitarę i gramy co tylko chcemy(w tym ulubione piosenki) za pomocą klawiszy: F1-F5, Enter. Wydawałoby się, że to nie takie trudne... Jednak już poziom trudności ''medium'' wymaga nie tylko poczucia rytmu, ale też bardzo zręcznych paluchów .
Zabawa jest prosta i przyjemna, a grafika hmm idealnie pasuje do rodzaju rozgrywki(właściwie to nie mamy czasu jej ''podziwiać''). Pomysł na grę wydaje się prosty, ale wciąga lepiej niż niejedna ''poważna'' gra. W dodatku dostępne są mody, które nie tylko zmieniają grafikę, ale też pozwalają na granie na gitarze basowej i perkusji.
Jako, że jestem prawdziwym gitarzystą, dodam, że zabawa nijak się ma do normalnego grania. Jedyne co może przypominać wymiatanie na wiośle, to wyczucie odpowiedniego rytmu...
Linki :
Frets on Fire MOD Alarian Piosenki do pobrania
Ocena ostateczna :
Grywalność - 100/10
Audio - 10/10 (grałem tylko to, co lubię )
Grafika - 7+/10 (na modzie Alarian)
Podsumowując : W to trzeba zagrać!
_________________ Człowiek jest z natury dobry. Szkoda tylko,że natura jest zła...
Absolutnie mnie to nie zainteresowało Grałem chwilę i jak dla mnie beznadziejna, pewnie dlatego, że nie kręci mnie gitara i nie umiem w to grać Za to Guitar Hero w javie podobała mi się baardzo
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 6 razy Wiek: 14 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 404 Piwa: 59/59 Skąd: Puławy
Wysłany: 2008-08-08, 19:16
hehe, pamiętam jak kiedyś grałem w tą grę u mojego kuzyna, że też nie widziałem tego tematu na forum Gra mi się podoba, nie mam do niej zastrzeżeń, moja ocena dla niej to 7/10, chętnie sobie pobiorę i przypomnę grę zanjdująca się 2 lata wstecz
No, wydaje mi sie ze to moze byc ciekawe
Darmowe- wielki plus.
Klawiatura, a nie kontroler pod praktycznie jedna gre- kolejny plus.
Pisoneki- z tego co widzialem- malo czego brakuje.
Chyba sie skusze w wolnym czasie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum