Jak wiadomo Fable to gra cRPG, która najpierw wyszła na konsole xbox. Po jej ogromnym sukcesie autorzy postanowili "podrasować" ją nieco i wysłać na pecety. Nikt się nie zdziwił kiedy Fable zostało okrzyknięte grą roku, a jego wersja na PC odniosła także wielki sukces... A jak to bywa na rynku, gry takiego formatu zawsze mają plan... Na drugą część oczywiście...
Oto zapowiedź drugiej części tej kultowej gry:
Fabuła Fable 2 będzie rozgrywana ponownie w świecie Albionu, tyle, że.... ponad 500 lat później. W tym czasie świat gwałtownie się zmienił: kultura, ludzkie zachowanie, stroje, technika, architektura i profesje.
Świat Albionu ma zostać znacznie powiększony, będzie także o wiele bardziej dynamiczny, każda minuta gry będzie wpływać na jego rozwój. Wiele decyzji, które podejmiemy będą miały wielkie skutki w przyszłości.
Historie naszego bohatera będziemy poznawać od lat dziecięcych aż po późną starość.
Do gry zostaną wprowadzone różne modyfikacje takie jak: pory roku, możliwość zakupienia nowych budynków (zamki, bary). Ponoć nasza postać nie będzie mogła umrzeć, gdy tylko odniesie większe obrażenia, zemdleje, a przeciwnicy skorzystają z okazji okaleczenia nas pozostawiając nam na długo wiele blizn.
W Fable 2 olbrzymią role będą odgrywały... zwierzaki! Będą z nami od najmłodszych lat, jako najlepsi przyjaciele, a także jako pewien rodzaj "mini-mapy", gdyż to one będą nam wskazywały drogę oraz to one będą nas informowały o zbliżającym się niebezpieczeństwu.
Co ciekawe, będziemy mogli związać się z kobietą / mężczyzną, a potem spłodzić potomstwo, które odziedziczy po nas cechy charakteru oraz wygląd. To jak będziemy go traktować, będzie oddziałowywało na niego w przyszłości.
Zapowiada się prawdziwy HIT... może czas na nowego tytana RPG?
Pomógł: 4 razy Wiek: 14 Dołączył: 24 Maj 2008 Posty: 256 Piwa: 32/38 Skąd: Okolice Wawy
Wysłany: 2008-09-02, 15:12
Recka spoko, niedługo zabiorę się do pierwszej części (CDA dało, grzech nie skorzystać ) i zobaczę jak wrażenia xD.
Niestety dwójka mi na 100% nie odpali
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 6 razy Wiek: 14 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 404 Piwa: 59/59 Skąd: Puławy
Wysłany: 2008-09-06, 20:41
Fable 1 jest dobre i nie jest krótkie przynajmniej dla mnie, za to trudne xF Fable 2 jest udoskonaleniem, że tak powiem, więcej możliwości i w ogóle, ale nie widziałem, żeby w sklepach była do sprzedania xF ale podoba mi się
Pomógł: 1 raz Wiek: 13 Dołączył: 01 Sie 2008 Posty: 59 Piwa: 7/6 Skąd: Olkusz
Wysłany: 2008-09-07, 15:31
Nie mogę się doczekać wersji na PC Mam tylko nadzieję że w dwójce fabuła będzie dłuższa niż w jedynce . Ale gra zapowiada się świetnie na pewno będzie warta każdych pieniędzy
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 6 razy Wiek: 14 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 404 Piwa: 59/59 Skąd: Puławy
Wysłany: 2008-09-07, 20:13
Nie rozumiem, więc dwójka już wszyła czy nie w końcu ? skoro Karolina912 gra już w dwójkę to oznacza, że jest w sklepach internetowych i multimedialnych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum