Pomógł: 5 razy Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 276 Piwa: 17/26 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-08-20, 19:35
Mruvek, w przypadku Xbox Live działa. Nie wiem jak z PC.
Edit:
Nowe Info
Grand Theft Auto IV w wersji na platformę PC pokazano oczywiście w Lipsku na Games Convention. Posiadacze blaszaków powinni być zadowoleni. Dlaczego? Wersja gry na poczciwe piecyki została nieco podrasowana. Przede wszystkim ku uciesze fanów serii w przygody Niko Bellica będzie można grać w wyższej rozdzielczości. Rockstar obiecuje nawet tryb 2560 x 1600. Co do samej grafiki – oprócz wyższych rozdzielczości dostaniemy ostrzejsze niż w konsolowym oryginale tekstury, a efekty środowiskowe takie jak cienie, gra świateł i woda mają wyglądać jeszcze bardziej spektakularnie. Liberty City w wersji na komputery osobiste będzie też miało znacznie więcej detali. To samo dotyczy postaci niezależnych i samego bohatera. Co więcej Rockstarowi udało się usprawnić animację naszego bohatera i innych mieszkańców miasta. Jest także szansa na więcej niż 16 graczy i nowe tryby rozgrywki w trybie multiplayer. Najciekawszą opcją jest jednak tak zwany „Replay Editor”. W czym rzecz? Po prostu gra ciągle zapisuje ostatnie 30 sekund rozgrywki. Co możemy zrobić z takim materiałem? Na przykład zamieścić taki filmowy klip na witrynie Rockstar Social Club.
źródło: http://www.valhalla.pl/ne...wym-GTA-IV.html
Pomógł: 5 razy Wiek: 13 Dołączył: 11 Lut 2008 Posty: 594 Piwa: 66/21 Skąd: Out of Poland
Wysłany: 2008-08-21, 19:16
wysocki napisał/a:
„Replay Editor”. W czym rzecz? Po prostu gra ciągle zapisuje ostatnie 30 sekund rozgrywki. Co możemy zrobić z takim materiałem? Na przykład zamieścić taki filmowy klip na witrynie Rockstar Social Club.
Powtórki istniały już od GTA III ale myślę że to będzie coś w stylu fify że można sobie przewijać, zatrzymywać, wybrać prędkość i wreszcie - zapisać. Zobaczymy tylko jak fani podziękują za samą wersje jak i ulepszenie techniczne mam na myśli jej zakup czy może jej kradzież
Wysłany: 2008-08-21, 19:56
Ocieks, w czwórce będzie od razu można wysłać do bazy filmików w R* Social Clubie.
BTW. Zapraszam do rejestrowania się na socialclub.rockstargames.com/ strona ta zrzesza fanów GTA IV (konsola - pecet - bez znaczenia), właśnie tam będą trafiać replaye z GTA IV PC. SocialClub wykrywa na kompie waszą czwórkę i notuje aktualne postępy w rozgrywce.
Pomógł: 5 razy Wiek: 13 Dołączył: 11 Lut 2008 Posty: 594 Piwa: 66/21 Skąd: Out of Poland
Wysłany: 2008-08-21, 20:37
wysocki napisał/a:
Ocieks, w czwórce będzie od razu można wysłać do bazy filmików w R* Social Clubie.
Nie wiem czy chodzi ci o opcję wysyłania w grze czy ręczną (czyli wchodzimy w folder bla bla bla wyciągamy plik i wrzucamy na stronke) ale raczej to pierwsze Zresztą filmiki i tak ludzie nagrywać będą popularnymi programami służącymi do tego bo w 30sek. zmieści się najwyżej jeden stunt lub jakiś inne bajery
Wysłany: 2008-08-21, 20:52
Ocieks napisał/a:
Nie wiem czy chodzi ci o opcję wysyłania w grze czy ręczną (czyli wchodzimy w folder bla bla bla wyciągamy plik i wrzucamy na stronke) ale raczej to pierwsze
Masz rację, to pierwsze
Ocieks napisał/a:
30sek. zmieści się najwyżej jeden stunt lub jakiś inne bajer
Zaproszone osoby: 13 Pomógł: 8 razy Wiek: 15 Dołączył: 13 Maj 2008 Posty: 213 Piwa: 48/13 Skąd: Jesteś?
Wysłany: 2008-11-12, 20:50
Dla wszystkich którzy czekają na tą gre mam dwie wiadomości dobrą i złą zła jest taka że premiera W Polsce jak i na Swiecie została przełożona na 2 grudnia 2008 a miała być 18 listopada 2008.
Druga dobra wiadomości jest taka że zmniejszono wymagania sprzętowe
Tak wyglądały wcześniej:
Core 2 Quad 2.8 GHz, 2 GB RAM, karta grafiki 512 MB (GeForce 8800 lub lepsza), 18 GB HDD, Windows XP SP2/Vista SP1.
A tak wyglądają teraz:
Core 2 Quad 2.4 GHz, 2 GB RAM, karta grafiki 512 MB (GeForce 8600 lub lepsza), 18 GB HDD, Windows XP SP2/Vista SP1.
Są to wymagania rozsądne ale mniejsze i ja się bardzo z tego ciesze bo mój komp je spełnia.
Ostatnio zmieniony przez gutek 2008-11-14, 16:04, w całości zmieniany 1 raz
Gutek z wymagań widać (no chyba że ja źle widze), że podałeś takie same
_________________ www.domdzieckanr2.345.pl - czyli stronka, która zrobiłem dla domu dziecka
www.gfreedom.org darmowe konta shell, dla niewiedzących służy to np. do stawiania botów i innych rzeczy
Zaproszone osoby: 13 Pomógł: 8 razy Wiek: 15 Dołączył: 13 Maj 2008 Posty: 213 Piwa: 48/13 Skąd: Jesteś?
Wysłany: 2008-11-15, 10:34
Faktycznie się pomyliłem ale już poprawiłem.
Mam też oficjalne wymagania minimalne gry:
Wymagania minimalne
* Windows Vista - Service Pack 1 / XP - Service Pack 3
* Processor: Intel Core 2 Duo 1.8Ghz, AMD Athlon X2 64 2.4Ghz
* Memory: 1.5GB, 16GB Free Hard Drive Space
* Video Card: 256MB NVIDIA 7900 / 256MB ATI X1900
I uzupełnione rozsądne wymagania:
Wymagania rozsądne
* Windows Vista - Service Pack 1 / XP - Service Pack 3
* Processor: Intel Core 2 Quad 2.4Ghz, AMD Phenom X3 2.1Ghz
* Memory: 2 GB (Windows XP) 2.5 GB (Windows Vista)
* 18 GB Free Hard Drive Space
* Video Card: 512MB NVIDIA 8600 / 512MB ATI 3870
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum