Pomógł: 1 raz Wiek: 14 Dołączył: 01 Sie 2008 Posty: 95 Piwa: 17/10 Skąd: Olkusz
Wysłany: 2008-08-05, 22:17
Kocham tą grę. Co rusz ją przechodzę. Moim ulubionym momentem fabuły jest walka Martina z Mehrenusem Dagonem. Wątek fabularny jest troszkę przy krótkawy (jak dla mnie ), ale gildie i questy mi to wynagradzają . Dawniej (w wieku 11 lat) grałem w to wyłącznie na kodach, ostatnio zacząłem grać bez cheatów i szczerze mówiąc jest to bardziej ekscytujące niż bieganie z GodMode i zabijanie wszystkiego w około (od tamtej pory nie używam cheatów w ogóle ). Moja ogólna ocena to 9/10
_________________ Hi Jack! Wtajemniczeni wiedzą o co kaman xD
Ja Obliviona przeszdłem na kilka sposobów byłem magiem,wojownikiem,asasynem i złodziejem mnie osobiście gra zachwyciła wspaniałą ścieżką dźwiękową(nie to co Gothic ale też niezła ) świetna oprawa graficzna(niektóre widoki naprawdę przykuwają uwagę,szczególnie na najwyższych detalach).Nie najgorsza fabuła i klimat jest dobrze dopracowana nie mniej jednak zdarzają się różnego rodzaju bugi.
Ogólnie Oblivion to prawdziwa klasyka gier z gatunku Role - playing ale...Oblivion nie ma tego czegoś co sprawia że gra daje do myślenia o niej nie ma tego klimatu,nie zachwyca tak jak powinna zachwycać z tą grafiką i fabułą nie wciąga tak bardzo jak Gothic
Pomógł: 1 raz Wiek: 14 Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 292 Piwa: 13/19 Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-10-23, 14:17
Pozwole sobie mieć inne zdanie przede wszystkim postacie w gothicub (te niezwiązane
z głównymi questami i pobocznymi) wogóle nei słyszały co zrobiłes dobrego/złego
na odwrót zas w obilvionie naprzykąłd po zamknięciu Bramy w Kvatch wróc sie do obozwiska a wszyscy bedą ci dziękować za uratowanie
albo gdy na końcu gry zostaniesz mianowany czempionem to przeważnie kazdy żołnierz w Cyrodill będzie ci salutował zaś każdy cywil z poza miasta będzie ci mówil na temat Walki Martina z Maehrunesem zaś w gothicu częśc psotaci neichce z tobą nawet rozmawiac(przynajmniej w trojce)zas każda postac w oblivionie(nie liczyć strażników) mają coś ciekawego do powiedzenia acha i w Gothicu psotacie kursują w stym samym miejscu ząs w Oblivionie nie można przewidzieć gdzie bedą(ja tak miałem jak szukałem Baurusa miał być karczmie a był w drodze do niej...)
Pomógł: 1 raz Wiek: 14 Dołączył: 01 Sie 2008 Posty: 95 Piwa: 17/10 Skąd: Olkusz
Wysłany: 2008-10-23, 20:07
Cytat:
w Gothicu postacie kursują w tym samym miejscu zaś w Oblivionie nie można przewidzieć gdzie będą(ja tak miałem jak szukałem Baurusa miał być karczmie a był drodze do niej...
I za to właśnie kochamy Obliviona nigdy nie wiadomo co się stanie, może to i jakiś bug ale przynajmniej urozmaicający grę. Ja bardzo lubię przystanąć gdzieś w karczmie i posłuchać co ludzie ciekawego mówią, każdy NPC żyje własnym życiem (widziałem nawet jak gostek okrada drugiego)
PS. EnTaro proszę cię pisz wolniej (niektóre twoje błędy w cytowaniu poprawiłem ale uważaj na literówki )
_________________ Hi Jack! Wtajemniczeni wiedzą o co kaman xD
blivion nie ma tego czegoś co sprawia że gra daje do myślenia o niej nie ma tego klimatu,nie zachwyca tak jak powinna zachwycać z tą grafiką i fabułą nie wciąga tak bardzo jak Gothic
zgodzę się gothic to gothic, oblivion to oblivion jakoś te eldery scrolle zawsze mnie nie przykuwały na tak długo do kompa jak gothic. Gothic RLZ
EnTaro napisał/a:
nawet rozmawiac(przynajmniej w trojce)zas każda postac w oblivionie(nie liczyć strażników) mają coś ciekawego do powiedzenia
mi po jakimś czasie strażnicy mówili to samo, dziwne co ? ;p
Pomógł: 1 raz Wiek: 14 Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 292 Piwa: 13/19 Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-10-26, 08:42
mówiłem właśnie że strażnicy nic ci przewaznie ciekawego nie powiedzą....jedną z poważniejszych wad gry ejst walka w grupie łątwo rabnąć w towarzyszya a co do nich samych tylko Savilan Matius i Burd walcza jakoś tak lepiej...ale zato wygląd NPC jest wypaaaaaaaas ;]
W gothicu mi się bardziej podobał wygląd postaci, ale za to miecze są ładniejsze w obku bynajmniej mi się tak wydaje.
Oblivion ma ogromną zaletę - można wrzucić do niego mody, więc z dobrymi modami ( Qarl's Texture Pack III - polecam (2GB )) zbroje, wygląd postaci, wygląd ogólny całego świata i inne pierdołki wyglądają o niebo lepiej niż w Gothicu :]
Oblivion ma ogromną zaletę - można wrzucić do niego mody, więc z dobrymi modami ( Qarl's Texture Pack III - polecam (2GB )) zbroje, wygląd postaci, wygląd ogólny całego świata i inne pierdołki wyglądają o niebo lepiej niż w Gothicu :]
Tutaj gothic 3 leży, przyznam ze mody to ogromny plus obliviona, a ci idioci z Jawood nie dali narzędzi do modowania gothica.
kolejny plus obka to to ze narzedzia (cs constructor) czy jak tam to się nazywało, jest dość prosty w obsłudze.
Ale i tak Gothic RLZ ;p
Obek jest fajny ale nie wciągną mnie tak jak gothici.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum